• język migowy
BIP
Grafika BIP
Strona główna/Ochrona danych osobowych/Klauzula Informacyjna dotycząca procesu nagrywania rozmów (..)

Klauzula Informacyjna dotycząca procesu nagrywania rozmów telefonicznych

KLAUZULA INFORMACYJNA

dotycząca procesu nagrywania rozmów telefonicznych

 Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Burmistrz Miasta Bierunia z siedzibą w Urzędzie Miejskim w Bieruniu, przy ul. Rynek 14, 43-150 Bieruń.
Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym może się Pani/Pan skontaktować w sprawach związanych z ochroną danych osobowych, w następujący sposób:

1) pod adresem poczty elektronicznej ,
2) pisemnie na adres siedziby Administratora.

 Nagrywanie rozmów telefonicznych stosowane jest w celu podniesienia bezpieczeństwa
i rzetelności obsługi interesanta tut. urzędu.

 Administrator przetwarza Pani/Pana dane osobowe gromadzone w ramach systemu nagrywania przychodzących połączeń telefonicznych zarejestrowanych przez Urząd zgodnie
z art. 6 ust. 1 lit a) RODO i art. 9 ust. 2 lit. a) RODO, tj. zgody wyrażonej przed uzyskaniem połączenia telefonicznego, a wyrażonej poprzez kontynuację rozmowy telefonicznej oraz art. 6 ust. 1 lit e) RODO, tj. w sytuacji gdy przetwarzanie jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej Administratorowi.

 Pani/Pana dane osobowe z nagranych rozmów mogą zostać ujawnione organom i jednostkom, które wskażą odpowiednią podstawę prawną upoważniającą do odbioru tych danych lub dane mogą zostać udostępnione odpowiednim organom prowadzącym postępowanie przygotowawcze lub dla celów postępowania sądowego, w tym wykazania faktów albo zabezpieczenia lub dochodzenia roszczeń w przypadkach przewidzianych przepisami prawa.

 Zapisy z systemów nagrywania rozmów telefonicznych przechowywane będą przez okres 30 dni od dnia nagrania, a po tym czasie automatycznie nadpisywane. W przypadku, w którym nagranie stanowi dowód w postępowaniu prowadzonym na podstawie przepisów prawa lub Administrator powziął wiadomość, iż mogą one stanowić dowód w postępowaniu, termin ten ulega przedłużeniu do czasu prawomocnego zakończenia postępowania. Po upływie tych okresów nagrania zawierające dane osobowe podlegają usunięciu.

 Osoba, której dane dotyczą, ma prawo w dowolnym momencie wycofać zgodę. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

 Przysługuje Pani / Panu również prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz prawo wniesienia sprzeciwu.

 Osobie zarejestrowanej przez system nagrywania rozmów przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

 Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do załatwienia sprawy drogą telefoniczną. Po nawiązaniu połączenia telefonicznego, a przed rozpoczęciem rozmowy jest Pani/Pan informowany poprzez komunikat głosowy o nagrywaniu rozmowy. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na ich nagrywanie należy przerwać połączenie.

Redakcja podstrony

Podmiot udostępniający informację
Urząd Miasta Bieruń
Pierwsza publikacja
Bienioszek Grzegorz 2022-09-09 08:23
Aktualizacja publikacji
Bienioszek Grzegorz 2022-09-09 11:29
Wytworzenie publikacji
Jolanta Sałęga 2022-09-09 08:26
Zatwierdzenie
Jolanta Sałega 2022-09-09 08:26
Rejestr zmian podstrony
Drukuj
Liczba odwiedzin
6
do góry